Kašica kojoj bebe ne znaju da kažu ne!

Kada sam dobila svoje prvo dete nisam toliko eksperimentisala ni sa čim, pogotovo ne sa uvođenjem namirnica. Sve je bilo po pravilima, kako kaže babica, kako kaže lekar. Međutim kako smo moj muž i ja lagano uplovljavali u tu roditeljsku priču, shvatili smo da je to ipak naše dete i da su sva deca različita, pa majku mu valjda bar s njim možemo kako mi hoćemo.

Zato sad naša druga beba više uživa u kašicama i svemu što smućkamo za nju. Uzme i stariji bata, čisto da nadoknadi izgubljeno. Danas smo napravili kašicu kojoj ja ne znam koja bi beba rekla ne. Doduše, istina da je testirana na svega četiri bebe, ali opet, nijedna od njih nije rekla ne.

Da budem iskrena ja sam uživala dok sam je pravila. Kuhinja mi je toliko lepo mirisala, da sam ostavila da se miris širi celim stanom. Mom mužu se to nije baš preterano dopalo, pošto mu je cimet nešto najgore na svetu što čovek može pojesti, ali sada je važna beba, on nek zapuši nos. 🙂

Dakle, da vidimo šta nam je potrebno za ovaj recept:

3 jabuke
2 banane
malo cimeta
do 250 ml vode, vašeg mleka(ukoliko dojite), kravlje mleko ili adaptirano mleko
blender ili štapni mikser

Priprema:

Zagrejte rernu na 180C. Za to vreme, dok se ona greje isecite banane, prvo na pola, pa te polovine na još dva dela. Zatim pređite na jabuke.

Što se tiče čišćenja jabuka, možete ih oljuštiti, ali i ne morate, sve se to lepo izblendira kasnije u kompaktnu masu. Secite po želji.

Kada ste očistili i pripremili voće, obložite pleh pek papirom, poređajte banane i jabuke, ali gledajte da se ne dodiruju. Uzmite malo cimeta u kašičicu i blago pospite svako parče voća.

Stavite u rernu i ostavite da se peče 25-30 minuta.

Kada se ispeklo, izvadite voće, ostavite malo da se prohladi i nakon toga miksajte. Postepeno dodajte tečni deo recepta za koji ste se opredelili i miksirajte, ovaj korak je bitan da biste odabrali tačnu gustinu. Bitno je da bude baš onakva kakvu vaša beba voli.

U frižideru je možete čuvati 3 dana, a u zamrzivaču 3 meseca.

Ne znam za vas, ali mešavina cimeta i jabuke … Podseća na praznike i toplinu.

Probajte i obavezno javljajte utiske. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s